Elmalı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Elmalı Ziraat Odası > Haberler > Ziraat Odası Başkanı Salih Kurubaş’ın Basın Açıklaması,

Ziraat Odası Başkanı Salih Kurubaş’ın Basın Açıklaması,

Bu yıl örtüaltı sebze üreticilerinin yaşadığı sorunlar malum; maliyeti 60 krş. olan domatesi o fiyatlara satmakta zorlanıyoruz.

Bildiğiniz üzere bu toplantının amacı çiftçimizin sorunlarını duyurma amaçlıdır. 

Bu yıl örtüaltı sebze üreticilerinin yaşadığı sorunlar malum; maliyeti 60 krş. olan domatesi o fiyatlara satmakta zorlanıyoruz.

BUNA SEBEPLER

Hal komplekslerinin yetersiz olması yüzünden özellikle kırsaldaki üreticiler tüccarların inisiyatifine bırakılıyor. Hal tahta fiyatları merkez hariç kırsalda hiçbir şekilde uygulanmıyor. Üretimde taban ve tavan fiyat uygulaması  yapılmadığı için çiftçiler tutanın elinde kalıyor.Hastalık ve fide kaynaklı sorunlarda çiftçinin zararını karşılayan hiçbir yaptırım mevcut değil.  Piyasaların bozuk olduğu yıllarda doğal afetler prosedürü uygulanarak çiftçinin borçlarında ödeme kolaylığı sağlanmasını istiyoruz.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Tarımda sübvansiyon sisteminin tam olarak hayata geçirilmesini istiyoruz. Yeni pazarlar bulunarak arz – talep dengesinin sağlanmasını istiyoruz. Tarımsal materyal kaynaklı sorunlarda ( ilaç – gübre – fide – tohum ) çiftçi haklarının kanun nezdinde korunmasını istiyoruz. Bütün çiftçilerimizin değişik konulardaki sorunları için gıda tarım ve hayvancılık bakanlığımızdan yardımcı olmalarını istiyoruz.

Değerli çiftçilerimiz biz sizlerin sorunlarını devlet yetkililerine iletmeye devam edeceğiz.